La Mestra Valenciana

L'assaig breu

En aquesta entrada t’explique tot el que necessites saber per a aprovar amb èxit la prova de redacció de l’assaig breu de l’examen de la prova de nivell d’idioma.

Què és l’assaig breu

Exercici de reflexió on s’argumenta de manera creativa sobre un concepte.

Recomanacions per a estructures de redaccions

  • Es valora el grau de reflexió, el grau d’argumentació, la creativitat i l’originalitat.
  • És bona idea usar recursos retòrics: preguntes retòriques, paradoxa, ironia, etc.

Estructura de l’assaig breu

L’assaig breu ha de contindre un títol, una introducció, el nus i una conclusió.

Títol

L’èxit no és l’eixida, és la tornada

Introducció

Breu introducció al tema + Tesi: interpretació de la pregunta.


Moltes històries clàssiques acaben amb un final feliç: uncasament, la victòria contra l’enemic o el retrobament amb els éssers estimats. Són estos relats el model al qual s’ha d’aspirar? Digues sí si vols ser reial, com a les pel·lícules Disney. Digues no si vols ser real, com la vida.

Nus

Desenvolupament dels aspectes indicats a la introducció.


Pense en la típica pel·lícula alemanya de sobretaula de qualitat regular: el primogènit s’acomiada dels pares a l’aeroport. El veuen partir a la universitat, amb llàgrimes als ulls. El cartell d’exit esdevé el seu èxit: ha aconseguit el que s’havia proposat. Per què pareix un triomf individual o, a tot estirar, un triomf de la seua família, quan la realitat és que és el fruit d’un esforç col·lectiu?

Durant l’emissió no s’ha posat de relleu l’educació pública i de finançament col·lectiu que ha fet possible el seu èxit acadèmic.

Tampoc s’ha destacat l’amabilitat de la veïna que, sempre debades, es quedava amb ell perquè els pares treballaren. Són gestos humanitaris que han fet possible l’èxit, que
a hores d’ara no es veu tan individual.

Desenllaç

Recapitular la introducció. Resum de les idees + Frase cridanera.


Les històries clàssiques no mostren l’esforç de la societat en conjunt per fer possible tots eixos finals feliços. Tal volta és el moment de donar protagonisme a aquelles històries que valoren la senzillesa del dia a dia. Eixes històries que no ixen, sinó que tornen.

Necessites ajuda per a preparar la prova de redacció?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos.
Privacidad
Ves al contingut